Kako prirodno povećati grudi?

Kako prirodno povećati grudi?

Kada su u pitanju želje za promjenom fizičkog izgleda, kod žena je najčešće pitanje kako prirodno povećati grudi. Zato, saznajte odmah kako.

Za povećanje grudi je najbrža opcija hirurška intervencija, međutim, ako želite da prirodno povećate njihov obim i čvrstoću, onda vam trebaju praktični savjeti o kojima ćete čitati u ovom tekstu.

Ako usvojite ove preporuke, ne samo da se nećete morati podvrgavati skupim i potencijalno riskantnim operacijama, nego ćete na zdrav način, kod svoje kuće, uticati na ljepši izgled vaših grudi. 

Zavisno od toga koliko vremena i truda želite da uložite u svoj osvježeni izgled, odaberite neke od aktivnosti koje pomažu učvršćivanju i rastu grudi.

Kako na prirodan način povećati grudi?

Sledeće radnje, svaka ponaosob, ali i u kombinaciji sa drugima, doprinijeće da vaše grudi dobiju lijep oblik, čvrstoću, ali i nešto obimu. Najbolje je kombinovati više aktivnosti, jer se tako dopunjuju njihovi korisni efekti i rezultat je bolji i brži.

Ako ste se pitale kako na prirodan način povećati grudi, odgovori su sledeći:

 • Kremama za grudi
 • Masažom
 • Vježbama
 • Ishranom
 • Promjenom navika koje utiču na grudi

Ono što je bitno naglasiti za svaku od ovih korisnih radnji je to da ćete morati redovno da ih praktikujete da bi se rezultati pojavili.

Samo kontinuiran i uporan rad će donijeti izgled grudi kakav priželjkujete, a moguće je dobiti ga u skladu sa svojom građom i genetskim predispozicijama.

Krema za učvršćivanje i povećanje grudi

Kako djeluje krema za rast i učvršćivanje grudi? Kao i sa ostalim preparatima za njegu, ključna stvar je u odabiru najbolje kreme za rast grudi koja će vam pružiti ono što želite. 

U ovom slučaju, birajte kremu sa prirodnim sastojcima koji podstiču kožu da proizvodi više kolagena, održava neophodnu vlažnost i hrane je tako da ostane meka, a jaka.

Šta tačno radi krema ovoga tipa? Njenim korištenjem grudi će se:

 • Učvrstiti
 • Podići
 • Zategnuti
 • Dobiti na volumenu

Kada se pitate kako prirodno povećati grudi pomoću kreme, u tome će najviše pomoći:

 • Prirodna ulja, poput čičkovog, šipkovog, te ulja noćurka, badema i masline. Sva ona koži daju upravo navedeno – kombinaciju vitamina i minerala koji će je ojačati i nahraniti tako da neće gubiti prirodnu elastičnost i hidriranost. Uz to je zatežu i i čine elastičnom i čvrstom što grudima daje specifičan jedri izgled i teksturu.
 • Alantoin takođe utiče na zadržavanje vlage i svježine kože toliko da odolijeva spoljnim uticajima i isušivanju.
 • Aloja vera je već tradicionalno poznata kao biljka koja kožu održava hidriranom na prirodan i bezbijedan način, bez mašćenja i neprijatnih mirisa. Kožu osvježava i njeguje.
 • Piskavica je takođe biljka koja se najčešće koristi kada smo u nedoumici kako prirodno povećati grudi, a da to ima stvarni efekat. Može se koristiti i kao dodatak ishrani, ali i kao sastojak koji je dio krema i preparata. Bogata je fitoestrogenima, pa na taj način direktno utiče na povećanje grudi.
 • Neodermyl je preporučljiv sastojak krema koji podiže elastičnost kože poput kolagena i elastina. Učvršćuje je i čini jakom i zategnutom.
 • Sveltam je takođe bitan sastojak za kremu ovoga tipa, budući da grudi hrani, zateže ih i čini čvršćima.

Kako se koristi krema za grudi?

Upotreba je vrlo jednostavna i bez neugodnosti. Preporučuje se korištenje ujutru i naveče, za najbolje efekte. Na donji dio grudi se nanese krema, pa utrljava pokretima odozdo na gore. Pokreti ne smiju biti prejaki ni neugodni, nego srednjeg inteziteta. Kremu ćete nanijeti pravolinijskim masažnim pokretima kojima istovremeno podižete grudi.

Sve to traje nekoliko minuta, dok se krema ravnomijerno ne razmaže, pa ostavi da djeluje. Nije potrebno tuširanje niti ispiranje nakon nanošenja, pa je u večernjim satima najbolje nanijeti je pred spavanje.

kako prirodno povećati grudi masažom

Kako prirodno podići grudi uz pomoć masaže?

Masažom grudi se mogu postići razne dobrobiti za ovaj dio tijela. Osim što pomaže smanjenju napetosti u PMS-u, takođe održava elastičnost kože grudi i pomaže u odgovoru na pitanje kako prirodno povećati grudi.

Kako ovo funkcioniše?

Tako što masiranjem grudi podstičemo oslobađanje hormona rasta, tačnije podstiče se veći protok  kiseonika i hranljivih materija koje imaju uticaja na tkivo grudi.

Masažom se povećava i nivo prolaktina, hormona mliječnih žlijezda zaslužnog za rast grudi, što na prirodan način donosi povećanje njihovog obima.

Evo i savjeta kako pravilno masirati grudi:

 • Ugrijte dlanove trljanjem i nanesite na njih kremu za rast grudi ili ulje za masažu. Bitno je da imate dovoljno preparata da biste mogli nesmetano da klizite po koži bez trenja, a opet ne previše da bi curilo na sve strane.
 • Možete masirati jednu po jednu dojku ili obje istovremeno, kako god da vam je lakše i jednostavnije. Pravite kružne pokrete od spoljnje ka unutrašnjoj strani grudi
 • Pritisak treba da je umjereno čvrst, ni prejak, ali ni prelagan. Morate osjetiti pokret rukom, ali on ne smije da vas boli niti stvara neugodu.
 • Masažu vršite 5 – 10  minuta svakoga dana. Najbolje je odraditi masažu prije spavanja, pošto ćete kasnije imati vremena za odmor, a uz to možete i ostaviti da krema za rast grudi djeluje čitavu noć.

Budite strpljivi i uporni. Za rezultate ovakvog tretmana treba mnogo vremena da se primijete, ali na kraju donose lijepu i zategnutu kožu, dok su grudi jedrije i veće.

Vježbe za grudi kao način

Najčešći odgovor na pitanje kako prirodno učvrstiti grudi je – vježbanjem! Iako se same grudi ne sastoje od mišićnog, nego većinom masnog tkiva, na njihov izgled bitno može uticati stanje i veličina grudnih mišića koji prolaze upravo ispod njih. Povećanjem mase grudnih mišića i grudi dobijaju na obimu.

Uz to, sa redovnim izvođenjem ciljanim vježbama za grudi i leđa, povećava se zatezanje kože i pravilno držanje koje grudi podiže i ističe na najbolji način.

Šta je potrebno za vježbanje kod kuće?

U teretanama imate sprave koje će namjenski ciljati mišićne grupe koje želite da vježbate, sa dodatnim opterećenjima. Međutim, vježbe za grudi možete potpuno kvalitetno odraditi i kod kuće, uz nekoliko neophodnih dodataka. Najviše će vam koristiti:

 • Tegovi za ruke različitih težina
 • Klupica za vježbanje
 • Elastične trake
 • Neklizajuća prostirka

 Težinu tegova i broj ponavljanja vježbi vremenom mijenjate, kada se osjetite snažnijim i sposobnijim za napredak.

Prve benefite vježbanja, odnosno ljepši izgled vaših grudi koje će biti čvršće i podignutije ćete vidjeti poslije nekih mjesec dana, a kako vrijeme bude odmicalo, a vi revnosno vježbali, to će izgledati sve bolje.

Dobra stvar kod vježbanja je što ćete na taj način poboljšati i izgled čitavog tijela, pošto  se aktiviraju različite mišićne grupe. Takođe, vježbanjem ćete popraviti i svoje zdravstveno stanje.

Evo koje vježbe se najčešće preporučuju za prirodno podizanje grudi.

Plank

Plank ili daska je statična vježba koja stimuliše mišiće čitavog tijela, iako se na prvi pogled ne bi reklo da je tako. Upravo u njenoj statičnosti je najveća prednost ove vježbe. Svi mišići su aktivni, a za grudi je posebno bitno to što ojačavaju grudne i leđne mišiće.

Može se izvoditi kao visoki ili niski plank, u zavisnosti da li su vam ruke potpuno ispružene ili ga radite oslonjeni na podlaktice. Prva opcija je nešto teža, pa za početak možete isprobati niski plank. Izvodi se na sledeći način:

 • Namjestite se na prostirku tako što ćete se osloniti na vrhove nožnih prstiju i dlanove smještene ispod ramena
 • I noge su ispravljene, bez savijanja u koljenima, kičma ravna, a vrat u ravnoj liniji sa kičmom – čitavo tijelo je ravno kao daska
 • Dišite pravilno i ravnomijerno
 • Za početak počnite sa jednom minutom izdržaja u ovoj poziciji, a onda povećavajte u skladu sa snagom i sopstvenom izdržljivošću
 • Može se raditi i  aktivnija verzija, u kojoj se pomijeramo u desno, istom nogom i rukom, pa vraćamo na početnu poziciju. Poslije toga se pomijeramo u lijevo, pa vraćamo u centar i tako po 5 puta na svaku stranu.

Sklekovi

Sklek je vrlo sličan planku, pošto kreće iz iste osnovne pozicije – sa nožnih prstiju i ispravljenih ruku. Razlika je sledeća:

 • Nakon što ste se namjestili u startnu poziciju, spuštate tijelo savijajući ruke u laktovima
 • Ne spuštate tijelo na pod, nego se zaustavite tik iznad njega, pa podignete u početni položaj
 • Sve ponovite 12 puta

Sklekovi razvijaju grudne i leđne mišiće, kao i mišiće ruke, te zatežu kožu i ističu grudi.

Potisak sa tegovima

Ovo je jedna od najboljih vježbi kada se bavimo mišlju kako prirodno povećati grudi. Za nju su potrebni ručni tegovi težine u kojoj ćete moći pravilno uraditi pokrete. Za početnike, to je bar 1.5 kg, a onda ih vremenom možete povećavati. Ako nemate tegove, možete koristiti flašice sa vodom ili pijeskom.

Izvodi se na klupici za vježbanje da bi se moglo pravilno izvesti spuštanje ruku sa tegovima. Za vježbanje kod kuće, iskoristite niži stočić ili sličnu klupicu koja je stabilna.

 • Lezite leđima na klupicu, a noge spustite tako da dotičete pod stopalima
 • U svaku ruku uzmite po jedan teg i dignite ih ispružene u laktovima  paralelno iznad lica, tako da gledate u njih
 • Spustite ruke savijajući ih u laktovima sve dok tegovi ne dođu iznad ramena
 • Podignite u početni položaj i ponovite 12 puta

Set vježbi koje odaberete ponovite 3 puta, sa navedenim brojem ponavljanja unutar svake vježbe. Vježbe za grudi radite 3 puta sedmično sa pauzama od 1 ili 2 dana između.

Kako prirodno učvrstiti grudi ishranom?

Najidealnija opcija za problematiku kako na prirodan način povećati grudi bi bila da nešto grickamo i vidimo sjajne rezultate. Međutim, to se neće desiti na tako lak način.

Hrana koju unosimo svakako može pomoći u rastu grudi i ako to želite morate pažljivo osmisliti i obogatiti meni, ali ta opcija svakako najbolje funkcioniše uz redovno vježbanje i ranije navedene aktivnosti za ovu svrhu.

Pravilnom ishranom ćete u organizam unijeti:

 • dovoljno hranljivih materija koje će podstaći rast grudnih mišića nakon vježbanja,
 • masti od kojih se sastoji potkožni sloj na grudima, te njihov nivo može da varira i povećava i smanjuje veličinu dojki
 • dovoljno tečnosti za optimalnu hidriranost kože na čitavom tijelu, pa i grudima, čime se održava i njihova zategnutost

Vrlo je bitno napraviti pravi balans da bi se svi potrebni nutrijenti unijeli u organizam i koristili za sve njegove potrebe. Možete se posavjetovati i sa nutricionistom, ali možete i da sami ubacite neke od sledećih namirnica koje će vam poslužiti u ovom slučaju:

 • Mlijeko i mliječni proizvodi
 • Orašasti plodovi
 • Lisnato povrće
 • Soja
 • Sjemenke 

Mlijeko i mliječni proizvodi

Mlijeko, na prvom mjestu kravlje, bogato je hormonima prolaktivnom, estrogenom i progesteronom. Oni su prije svega odgovorni za proizvodnju mlijeka kod žena, pa dovode do povećanja mliječnih žlijezda što se manifestuje i većim grudima kod dojilja. Ako se unose u ishrani, takođe daju isti vizuelni efekat.

Orašasti plodovi

Plodovi poput badema, kikirikija, oraha i lješnika su bogati vitaminom B5, te proteinima i zdravim mastima koji podstiču rast tkiva grudi. Možete ih grickati kao samostalan obrok ili dodati u kolače i salate.

Lisnato povrće

Ovo povrće neće uticati na rast grudi, ali hoće u njihovom održavanju vitalnosti. Kako sadrže značajne količine željeza i kalcijuma, održaće dobru prokrvljenost i cirkulaciju kože, pa time uticati i na njenu elastičnost i čvrstinu. Bitno je i zbog toga što smanjuje proizvodnju testosterona, zbog čega estrogen može da prirodno funkcioniše i utiče na rast grudi.

Soja

Bogata je hormonima fitoestrogenima koji podstiču povećanje grudi na prirodan način. Ova namirnica takođe posjeduje elemente poput izoflavina koji održavaju grudi zdravim štiteći ih od slobodnih radikala i razvijanja kancerogenih ćelija.

Sjemenke koje utiču na povećanje grudi

U ishranu možete dodati i sjemenke poput lana, komorača i piskavice. Vjeruje se da mogu pomoći u regulisanju nivoa hormona i u rastu grudi.

Lan je potrebno da bude svježe mljeven, da ne izgubi svoje korisne elemente oksidacijom. Od piskavice se može napraviti i čaj za rast grudi.

kako na prirodan način povećati grudi

Do većih grudi promjenom navika!

Kako prirodno podići grudi? Postoji nekoliko načina na koje nesvjesno smanjujemo njihovu prirodnu čvrstinu i guramo ih u drugi plan. Sa samo malo korekcija u dnevnoj rutini možete popraviti mnogo toga. 

Evo šta možete učiniti već danas:

 • Ispravite se! Da, možda su vas u mlađim danima opominjali da ne krivite kičmu, ali da li ste znali da će vam grudi mnogo bolje i veće izgledati ako to i uradite? Prirodno zabacite ramena unazad, ispravite bradu i kičmu, pa ćete odmah primijetiti kako vam se grudi prirodnije podižu. Zatezanjem grudnih mišića vaš torzo je mnogo više izražen i istaknut.
 • Odaberite pravu veličinu i oblik brushaltera. Ništa ne može tako loše uticati na izgled i čvrstinu grudi kao premalen ili prevelik brushalter, kao oni koji vam nisu udobni. Ovaj odjevni predmet treba da da pravu potporu vašim grudima, umjesto da ih stišće u neprirodan položaj. Birajte i materijale koji su ugodni vašoj koži.
 • Prestanite pušiti! Ova štetna navika sužava krvne sudove, usporava cirkulaciju i koža postaje manje elastična i hidrirana. To će se odraziti i na vaš dekolte.
 • Ne spavajte na stomaku – to je najgora poza za spavanje kada je u pitanju njega grudi. Na taj način su neprirodno pritisnute uz krevet, što im remeti prirodan tonus i oblik, a može i da vam stvori bore na dekolteu.

Uz sve ove savjete možete naučiti kako prirodno povećati grudi, kao i kako ih održati u dobroj formi uz određene promjene u redovnim aktivnostima i životnim navikama. Možete svojim grudima podariti dodatni obim i čvrstoću, samo počnite sa malim promjenama!