Krema za rast grudi: rješenje za prirodno povećanje!

Krema za rast grudi: rješenje za prirodno povećanje!

Krema za rast grudi izbor je mnogih žena na prirodan način žele da uvećaju svoje obline.Zašto se žene odlučuju pre za kremu nego za silikone?

Ukoliko su vaše grudi oduvijek manje nego što biste željeli ili su postale opuštene usljed drugih faktora, prirodno je da poželite da promijenite njihov izgled.

Mnogo žena želi da poveća ili oblikuje svoje grudi, ali ne operacijama i agresivnim tretmanima.

Rješenje za takve potrebe je krema za rast grudi koja na prirodan način može uticati na čvrstoću i oblik grudi. 

Ali šta određuje oblik i veličinu grudi?

Rast grudi počinje u pubertetskom dobu u periodu razvijanja čitavog tijela usljed rada različitih hormona. Razvijanje će potrajati godinama, individualno za svaku osobu. Jednom formirano tijelo će se rijetko osjetno mijenjati, osim u vidu težine, ali veličina i oblik grudi su podložni promjenama. Evo šta utiče na to:

 • Genetika
 • Tjelesna težina
 • Vaša fizička aktivnost
 • Menstruacioni ciklus
 • Korištenje kontraceptivnih metoda
 • Trudnoća i porođaj
 • Godine života

Svaki od ovih elemenata zasebno ili, što je najčešće i slučaj, u kombinaciji sa drugima, će imati odlučujuće faktore na izgled vaših grudi. Neki su privremeni i promjenljivi, kao što su periodi trudnoće i dojenja, dok na druge poput fizičke aktivnosti i tjelesne težine možete sami uticati. Uvođenje u rutinu korištenje krema za rast grudi može napraviti veliku razliku u izgledu vaših grudi.

Saznajte kako pomaže, kao i šta još možemo učiniti za zdravlje i izgled svojih grudi.

Zašto krema za povećanje grudi?

Sada kada smo vidjeli šta sve utiče na veličinu grudi i koji su uzroci koji vode ka smanjenju i opuštenosti, pozabavimo se najprirodnijim rješenjem, a to je krema za rast grudi. Budući da su hirurški zahvati skupi, mogu ostaviti posljedice po zdravlje, a i često zahtijevaju ponavljanje, većina žena posegnuće za preparatom koji će povećati grudi.

Dobra krema za rast grudi na biljnoj bazi može da vam pomogne u tome da vaše grudi izgledaju bolje. Koža će biti zategnutija, glađa, hidrirana i elastična. Vaše grudi će biti punije i čvršće.

Kome je namijenjena krema za povećanje grudi?

Mnogo žena je nezadovoljno izgledom svojih grudi, iz različitih razloga. Krema može da pomogne svima onima koje:

 • bi voljele da njihove opuštene grudi dobiju na tonusu i ljepšem obliku
 • žele da se njihove grudi povećaju na prirodan način 
 • žele zategnuti grudi u prirodan položaj bez hirurških estetskih intervencija
 • žele uskladiti oblik i čvrstoću grudi sa ostatkom tijela već zategnutog vježbanjem
 • svojoj koži žele podariti hidriranost, njegu, baršunast i gladak izgled

najbolja krema za rast grudi

Kako djeluje krema za rast grudi?

Prvo morate odabrati onu koja će vam zaista ponuditi kvalitetne i provjerene sastojke. U moru ponude čarobnih pomada izaberite onu sa sastojcima koji zaista utiču na stanje vaše kože, zatežu je, podstiču proizvodnju elastina i kolagena.

Aktivni sastojci kreme utiču na cirkulaciju površine grudi, što dovodi do regeneracije ćelija, a time i rasta i učvršćivanja grudi. Ono što je preporuka jeste da krema bude na biljnoj bazi.

Ovo su sastojci koje bi najbolja krema za rast grudi morala da ima:

 • Sveltam – u organskoj kozmetici vrlo poznata, ova kombinacija sastojaka će na prvom mjestu pomoći u zatezanju kože grudi. Na taj način će automatski biti podignutije i čvršće, kao i dobiti lijep oblik. Istovremeno, sveltam će kožu grudi hraniti i njegovati.
 • Neodermyl će preventivno smanjiti opuštanje kože, ojačati je i učvrstiti. Ovaj sastojak nagrađivan je na sajmovima kozmetike za svoje fantastično dejstvo slično onome elastina i kolagena.
 • Piskavica je biljka sa širokom primjenom u narodnoj medicini. Bogata je fitoestrogenima uz pomoć kojih kožu grudi učvršćuje i daje joj osjećaj punoće.
 • Ulje sjemena šipka i noćurka, kao i bademovo i maslinovo će kožu obogatiti vitaminima, učiniti je elastičnijom i izdržljivom, a na dodir će omekšati i biti glađa.
 • Ulje sjemena čička će takođe uticati na zategnutnost kože, istovremeno dajući grudim bujniji izgled.
 • Alantoin u kombinaciji sa aloja verom će kožu hidrirati i umiriti.

Najbitnije je da krema za rast grudi koju odaberete bude bezbijedna za korištenje, sa sastojcima za koje znate kako djeluju. Neprovjerene kreme nepoznatih proizvođača, bez jasno navedenog sastava, mogu naštetiti vašoj koži, pa ih izbjegavajte. Takođe birajte kreme bez parabena i sulfata koji vam mogu više naštetiti nego koristiti.

Kako se koristi krema za povećanje grudi?

Primjena je prilično jednostavna. Imajući u vidu da je predio grudi osjetljiv, ne smijete previše gnječiti, stiskati niti pritiskati grudi do granice bola.

Nježno umasirajte kremu dva puta dnevno, najbolje ujutru i naveče. Najpogodnije večernje vrijeme za nanošenje je poslije tuširanja, pošto će  krema za rast grudi imati dovoljno vremena da djeluje preko noći. Obucite komotnu odjeću koja neće stezati vaše grudi, nego im dozvoliti normalnu cirkulaciju.

Kremu je najbolje nanositi odozdo ka gore, blagim masažnim pokretima. Nemojte nanositi previše proizvoda, nego taman onoliko koliko treba da se upije i djeluje. Takođe, grudi možete masirati blagim kružnim pokretima, sa blagim pritiskom vrhova prstiju na kožu.

Masaža kremom treba da je ugodna i prijatna, a ne da osjetite bol i neprijatnost tokom masiranja.

Bitno je da se krema lijepo i lako razmazuje, ne ograničavajući pokrete pri nanošenju. Takođe, ne bi trebalo ni da je premasna, jer je onda koža neće moći upiti kako treba, a uz to bi ostavljala i tragove po odjeći. Poznato je i da redovna masaža grudi doprinosi smanjenju pojave strija, naročito ako u kremi ima bademovog ulja.

Kada očekivati rezultate korištenja kreme?

Da bi krema za rast grudi pokazala prve efekte, trebalo bi da je redovno koristite bar četiri do šest sedmica. Proces učvršćivanja kože je postepen, ali ćete na kraju biti zadovoljni rezultatima. Morate biti dosljedni i kremu koristiti redovno da biste mogli vidjeti efekte koje priželjkujete.

Nakon tri do četiri sedmice osjetićete da vam je koža podatnija, elastičnija, više hidrirana.

Takođe će biti baršunasta na dodir. Poslije mjesec dana možete očekivati prve efekte u vidu zategnutosti i čvrstoće kože. Nakon šest sedmica redovnog korištenja kreme po dva puta dnevno, vaše grudi će biti veće, zategnutije i čvršće. Biće vidljiva razlika u izgledu između početka primjene i trenutnog stanja. 

Naravno, sve ovo zavisi od svake žene zasebno. Kao što nije svaka od onih koje koriste kremu za rast grudi na početku bila u istoj fizičkoj formi, istih godina i stanja kože, tako nije svaka ni podjednako reagovala na njen sastav.

Nekome će trebati više vremena da reaguje na masaže i podsticaje elemenata iz sastava preparata. Samo budite uporni u korištenju i rezultati će biti onakvi kakve ste željeli.

Krema za rast grudi u kućnim uslovima

Da, postoje varijante preparata za povećanje grudi koji se mogu napraviti u našim kuhinjama. Koristeći provjerene biljne sastojke možete napraviti odličnu kremu za povećanje grudi isključivo od priodnih sastojaka, biljaka, kvalitetnih ulja.

Za kremu za koju ćemo vam upravo dati recept baza je sjeme piskavice, koje je vrlo poželjno imati i u kremama za rast grudi. Ova biljka je možda i najpoznatiji element svih preparata upravo za rast grudi, ali i njihovo učvršćivanje.

Prednosti ove biljke su u visokom nivou biljnog estrogena – fitoestrogena koji će podstaći rast grudi, ali i obilju vitamina, minerala i proteina koji su takođe bitni za ovaj proces. 

Krema za povećanje grudi sa piskavicom – recept

Za ovu kremu će vam biti potrebna samo dva sastojka – sjeme piskavice i voda! Karakteristika samljevenog sjemena piskavice je da kada se pokvasi dobija želatinastu strukturu koja podsjeća na kremu i na taj način se lako nanosi i razmazuje. U takvoj strukturi lakše se i apsorbuju korisni elementi piskavice direktno u kožu grudi.

Za izradu je potrebno:

 • 3 kafene kašike praha piskavice
 • Vode po potrebi (da se napravi pasta)

U posudu sa prahom piskavice dodajte po malo vode istovremeno miješajući kašikom dok se ne napravi rijetka pasta. Ostavite sa strane 20 – 30 minuta da se smjesa pretvori u gelasti sadržaj. Odmah poslije toga je možete koristiti. Nema potrebe da pravite veće količine i čuvate je u frižideru, budući da je priprema tako jednostavna.

Ovako dobijenu kremu umasirajte u grudi svaki dan po dva puta. Ostavite da djeluje nekih pola sata, pa isperite mlakom vodom.

Kod ovakvih krema možete biti sigurni da znate šta tačno nanosite na svoju kožu i da nećete izazvati iritacije i alergije od dodatnih hemijskih komponenti.

Krema za povećanje grudi iskustva

Žene različitih životnih navika, stilova života, građe i genetskih predispozicija mogu na iste preparate reagovati drugačije. Kao i svi ostali kozmetički preparati, tako i krema za rast grudi  kod nekoga će dati brže i vidljivije rezultate, a kod nekoga će to ići sporije. Ovo su neka od iskustava žena koje su isprobale ovakvo tretiranje kremom.

Jelena “Na prirodan način do većih grudi”

Jasna, 40 godina, radnica u administraciji:Uvijek sam imala prirodno čvrste grudi lijepog oblika. Međutim, negdje iza 35. godine koža je generalno počela da bude manje hidrirana i čvrsta, pa se to odrazilo i na izgled grudi.

Nekako su izgubile bujnost i jedrinu, prosto su malo splasnule i izgubile na veličini. Prijateljice su mi savjetovale da isprobam neku od hirurških intervencija, ali za mene je to preradikalno rješenje za takve probleme. Željela sam na prirodan način svoje grudi učiniti čvršćim i većim, bez rizika izazvanog ugradnjom implantata. Isprobala sam kremu za koju sam čula dosta pozitivnih iskustava i ispostavilo se da su preporuke bile dobre.

Nakon nekih 5 sedmica moje grudi su postale punije, zategnutije i ponovo sam mogla sa ponosom da pokažem svoj dekolte u najdražim haljinama.“

Emina, “Samo krema na biljnoj bazi”

Emina, 27 godina, nastavnica: „Moj problem sa veličinom grudi je nastao onda kada sam smršala više od 10 kilograma. Bila sam jako srećna zbog gubitka viška kilograma, ali onda sam primijetila da su se sa njima istopile i moje grudi. Prosto su izgubile na elastičnosti i veličini. Proučila sam razna rješenja, njihove prednosti i mane, i krema za rast grudi mi je privukla najviše pažnje.

Najviše mi se svidjelo to što, ako se odabere dobra krema, nema bojazni od posljedica i problema koje loši preparati mogu donijeti sa korištenjem. A dobra krema je samo ona na biljnoj bazi.

Redovno je nanosim već tri sedmice po preporučenom uputstvu i već mogu vidjeti da je moja koža postala baršunastija, elastičnija i glađa na dodir. Za potpune rezultate je još prerano, ali mi je drago vidjeti da postoje pozitivni efekti i napredak.“

kako se koristi krema za povećanje grudi

Krema za rast grudi cijena 

Nakon svih informacija o djelovanju kreme zasigurno ste se zapitali koliko košta dobar preparat za ovu namjenu. Dobra krema za povećanje grudi ne mora biti preskupa, pronaćićete je u sasvim prihvatljivom cjenovnom rangu za sve one pozitivne stvari koje vam nudi. Najpovoljniju, a ujedno i najviše efikasnu možete pronaći već za 37 KM. Uzevši u obzir kakve kvalitetne sastojke ima u svojoj recepturi, to je odličan omjer cijene i kvaliteta.

U svakom slučaju, kreme su mnogo jeftinija opcija od hirurških intervencija koje biste morali povremeno korigovati, pri tome prilično rizikujući zdravlje.

Na kraju, jasno je da ćete svojim grudima dati novi oblik kojim ćete biti zadovoljni ukoliko se budete pridržavali jednostavnih, ali redovnih aktivnosti.

Nanosite kremu svaki dan, vježbanjem ojačajte mišiće grudi i leđa da biste popravili držanje i prirodno istakli grudi, ali i unosite dovoljno vode, vitamina i minerala.

Samo zdrav organizam može imati i zdrav i lijep izgled. Krema za rast grudi će imati mnogo više uspijeha ako se kombinuje sa drugim dobrim navikama, a vi ćete se svakako osjećati i izgledati ljepše i privlačnije.